Robotické kosačky majú tichý chod a mnoho funkcií

Na vidieku aj v okrajových štvrtiach miest sa počas víkendu často ozýva hluk kosačiek. Chceli by ste sa tomu vo vašej záhrade vyhnúť, a napriek tomu mať dokonale pokosený trávnik? Riešením sú robotické kosačky.

Robotické kosačky podľa veľkosti trávnika aj sklonu pozemku

Robotické kosačky sa od seba odlišujú viacerými parametrami, ľahko si preto medzi nimi nájdete model, ktorý vám bude dokonale vyhovovať. Orientovať sa môžete podľa veľkosti vášho trávnika, od ktorej bude závisieť výdrž batérie kosačky. S ohľadom na rozlohu kosenej plochy je potrebné zvážiť aj výkon a záber kosačky. Údaje o odporúčanej veľkosti záhrady nájdete v popise každého modelu, k dispozícii sú robotické kosačky až do veľkosti záhrady 7 500 m2.

Aby ste mali predstavu o tom, akú veľkú plochu dokáže automatická kosačka pokosiť na jedno nabitie, pri výdrži akumulátora 2 hodiny je to približne 300 m2 v prípade, že máte rovinatú záhradu. V ťažšom teréne to bude menšia plocha.

Robotická kosačka Gardena Smart Sileno life 1250

Sklon terénu

Sklon terénu je v popise kosačiek uvádzaný v %. Väčšina modelov nemá problém so sklonom vo vnútri pracovnej oblasti od 15 do 40 %, k dispozícii sú aj modely, ktoré bez problémov zvládnu sklon 70 %. 

Koste svoj trávnik ako profesionál

Robotické kosačky poháňa elektromotor, po trávniku sa pohybujú pomocou koliesok. Umožnia vám nastaviť výšku kosenia presne podľa vašich potrieb. Vybrať si môžete tiež modely vhodné na udržiavanie športových plôch, napríklad, futbalového ihriska, kde je dôležité dodržať rovnakú výšku kosenia na celej ploche. Výška kosenia sa dá pritom nastavovať od 1,5 do 10 cm.

Aj bez vymedzovacieho kábla

Odrádza vás nutnosť pokladania vymedzovacieho kábla? V našej ponuke si môžete vybrať robotické kosačky Husqvarna, Segway aj robotické kosačky Gardena a ďalších značiek, ktoré ponúkajú možnosť vytvoriť virtuálne hranice. Pri kosení pritom dokážu dodržať presnosť až na 2 – 3 cm. Kosačke tiež môžete určiť niekoľko pracovných oblastí alebo zakázané zóny. Po záhrade sa bude pohybovať vďaka senzorom a GPS.

Úzke miesta neznamenajú žiaden problém

Automatické kosačky dokážu prejsť aj úzkymi miestami, kosenie nie je problémom ani na okraji záhrady. Informácie o jednotlivých modeloch a ich schopnostiach nájdete pri každom produkte.

Tichý chod, ktorý neruší relax

Robotické kosačky sú vyrábané s dôrazom na tichý chod. Pri jednotlivých modeloch sa môže hlučnosť líšiť. Ak hľadáte mimoriadne nízku hladinu hluku, aby mohla kosačka pracovať aj v noci, vybrať si môžete napríklad, robotické kosačky Husqvarna s novou technológiou dvojstupňovej prevodovky, ktorá umožňuje veľmi tichú prevádzku. Prehľad ďalších kosačiek, ktoré vám budú vyhovovať, nájdete aj v článku Sú robotické kosačky hlučné?

Inteligentná domácnosť a robotická kosačka

Chceli by ste ovládať vašu kosačku zo smartfónu alebo ju integrovať k inteligentnej domácnosti? Potrebné je len vybrať si model, ktorý funguje aj v režime inteligentnej kosačky, ovládanie cez mobil je možné vďaka pripojeniu cez Wi-Fi alebo Bluetooth.