Ako vybrať bazénový vysávač do malého bazéna?

Potrebujete bazénový vysávač vhodný na čistenie malého bazéna? Prezradíme vám, aké parametre by ste mali skontrolovať ešte pred jeho kúpou.

Bazénový vysávač podľa typu bazéna

Mýte nadzemný alebo zapustený bazén? Ak hľadáte bazénový vysávač do nadzemného bazéna, mali by ste zvážiť, ktorý model ho nepoškodí. Je to preto, že nadzemné bazény majú krehkejšie steny. Priveľmi výkonný model alebo robotický vysávač do bazéna s vyššou hmotnosťou preto pre vás nebude vhodný. Nesprávna voľba by mohla skrátiť životnosť vášho bazéna. Do väčšieho zapusteného bazéna bude dobrou voľbou dostatočne výkonný model, ktorý ho dokáže dôkladne vyčistiť.

Bazénový vysávač podľa typu bazéna

Záleží aj na povrchu

Vnútorný povrch bazéna môže byť hladší alebo drsnejší. Hladké povrchy, ako sú keramika a mozaika vyžadujú od bazénového vysávača iné schopnosti pohybu ako betón alebo fólia. Pri výbere sa preto informujte, na aké povrchy je vysávač do bazéna určený.

Skontrolujte hmotnosť

Konštrukcia menšieho nadzemného bazéna je v porovnaní so stenami zapusteného bazéna viac chúlostivá. Pri zvažovaní hmotnosti robotického vysávača do bazéna však myslite aj na to, že ho budete musieť vyberať z vody. Okrem samotnej hmotnosti zariadenia je veľkou pomocou funkcia vypustenia vody pred vyberaním.

Typy čistiacich kief

Spolu s vysávačom do bazéna sú dodávané aj čistiace kefy. Jednotlivé modely môžu mať jednu, dve aj tri čistiace kefy s rôznym určením. Jeden typ bude vhodnejší na lepšie vyčistenie dna bazéna, iný jeho stien.

Navigačný systém vysávača

Bazénový vysávač by mal byť vybavený senzormi a navigačným systémom, ktorým dokáže skenovať povrch bazéna a určiť spôsob najviac efektívneho čistenia. Bez navigačného systému sa môže stať, že automatický vysávač do bazéna prehliadne znečistené miesta, skryté rohy a podobne.

bazénový vysávač do malého bazéna

Filtrácia pre čistotu vody

Filtračný systém vysávača s vymeniteľným filtrom prispievajú k tomu, aby bola voda na kúpanie stále kryštálovo čistá. Pri výbere skontrolujte dostupnosť a spôsob čistenia filtrov aj to, či konkrétny model dokáže zachytiť len hrubé alebo aj jemné nečistoty.

Bazénový vysávač na podlahu alebo aj steny bazéna?

Rozdiel medzi jednotlivými modelmi je aj v pokrytí bazéna. Vopred sa preto rozhodnite, či chcete, aby vysávač do bazéna čistil len jeho dno, alebo by ste chceli čistiť aj steny a vodnú linku.