Prečo je robotický vysávač najlepší čistič bazénov?

Robotický vysávač do bazéna uľahčuje jeho údržbu a ušetrí vám množstvo času. Ako funguje a čo z neho robí nezastupiteľného pomocníka?

Ako pracujú robotické vysávače do bazénov?

Robotické vysávače do bazénov dokážu fungovať celkom samostatne. Po bazéne sa pohybujú v dvoch úrovniach — vyčistia vodu aj povrch. Bez problémov sa pohybujú po podlahe a stenách bez toho, aby ste na nich museli dohliadať. Robotický bazénový vysávač poháňa elektromotor, čerpadlami nasáva vodu a filtruje z nej nečistoty. Má tiež odolné pokročilé kefy, ktoré drhnú povrch bazéna počas pohybu. Stretnúť sa môžete tiež s modelmi, ktoré čistia len podlahu bazéna, k dispozícii sú však aj vysávače do bazénov, ktoré zvládnu pohyb po rôznych povrchoch stien (keramika, nerez, fólia...) a vyčistia aj vodnú linku.

Robotické vysávače do bazénov

Robotické bazénové vysávače sú bezpečné

Výrobcovia bazénových vysávačov dbajú tiež na bezpečnosť. Modely, ktoré sa dokážu vyšplhať aj po stenách sú zostrojené tak, aby ku nim dostatočne priľnuli bez rizika pádu a dokázali ich zároveň dôkladne vydrhnúť. Zabezpečené je tiež oddelenie elektrických komponentov od pôsobenia vody, takže sa môžete spoľahnúť na bezpečnosť pri používaní. Na uľahčenie manipulácie sa vyrábajú z komponentov s nízkou hmotnosťou. Robotické bazénové vysávače sa však kvôli ochrane pred kolíziou odporúča používať len v čase, kedy sa v bazéne nenachádzajú ľudia.

Starostlivosť pre dlhú životnosť

Keď sa budete o robotický bazénový vysávač pravidelne starať podľa odporúčania výrobcu, môžete sa spoľahnúť na bezproblémový chod. Pri dostatočnej údržbe vám bude slúžiť niekoľko rokov. V prípade opotrebovania sa kefy dajú vymeniť za nové.

Počas kúpacej sezóny nezabudnite na čistenie filtrov. Filter bazénového vysávača zachytáva nečistoty z vody, niektoré modely vás na potrebu jeho čistenia upozornia prostredníctvom indikátora.