Ako pracuje robotický bazénový vysávač?

Robotické bazénové vysávače sú skonštruované tak, aby samé dokázali vyčistiť bazén. Odstránia nečistoty zo stien aj dna a vodnej linky. Lepšie pochopiť, ako vlastne pracujú, vám pomôže nasledovný článok.

Automatické vysávače pre čistý bazén bez námahy

Robotické bazénové vysávače sa postarajú o vyčistenie bazéna bez toho, aby ste museli vynakladať námahu. Poháňané sú elektromotorom, vybavené sú tiež filtračným systémom na zachytávanie nečistôt. Automatické bazénové vysávače sa dajú naprogramovať tak, aby vyčistili dno bazéna, jeho steny aj vodnú linku alebo len jeho konkrétne oblasti.

Automatické vysávače pre čistý bazén bez námahy

Komponenty robotického vysávača bazénov

Automatické vysávače bazéna poháňa elektromotor napájaný elektrickou energiou. Aby dokázali nasávať a zberať nečistoty, ich súčasťou je čerpadlo. Kefy vysávača počas jeho pohybu v bazéne drhnú jeho povrch a uvoľňujú z neho nečistoty. Tie potom zachytáva filtračný systém a bráni ich opätovnému preniknutiu do vody. Robotické bazénové vysávače pomocou senzorov a navigačného systému zmapujú bazén a určia najefektívnejší spôsob čistenia. Problém im nerobia ani prekážky — v prípade, že sa na dne bazéna nachádzajú zabudnuté predmety, dokážu im svoj pohyb prispôsobiť.

Robotické bazénové vysávače

Robotické bazénové vysávače čistia bazén v niekoľkých krokoch

Robotické bazénové vysávače využívajú systematický proces čistenia. Ako prvé si vytvoria mapu bazéna a prípadných prekážok. Na jej základe vyberú vzor čistenia tak, aby pokryl celý povrch bazéna. Môžete sa preto spoľahnúť, že nebude vynechaná žiadna oblasť.

Počas pohybu vysávača sa kefy otáčajú a čistia jeho povrch. V závislosti od konkrétneho modelu sú automatické bazénové vysávače vybavené rôznymi typmi kief. Uvoľnené nečistoty sú odsávané do filtračného systému, kde zostávajú zachytené.

Oplatí sa investovať do robotického vysávača bazénov?

Robotické bazénové vysávače pomáhajú majiteľom bazénov jednoduchšie a pohodlnejšie udržiavať ich bazén čistý. Ušetria vám čas aj námahu, vy sa môžete zatiaľ venovať iným činnostiam alebo jednoducho relaxovať. Výrobcovia dbajú tiež o energetickú účinnosť, očakávať preto môžete nízku spotrebu energie. Výkonné motory a kefy dokážu odstrániť aj odolné nečistoty a riasy. Pravidelným používaním automatického vysávača dosiahnete zníženie spotreby bazénovej chémie, zabránite tiež usadzovaniu nečistôt a rias, čo prispieva k predĺženiu životnosti bazéna. Viac o výhodách robotických bazénových vysávačov sa dočítate v článku Čo vám prinesie investícia do robotického bazénového vysávača.