Potrebujete domček pre robotické kosačky?

Robotické kosačky sú počas celej sezóny vonku. Výrobcovia na ich ochranu ponúkajú domček, v ktorom môžu byť ukryté. Viete, čo vám prinesie investícia do neho?

Môžu byť robotické kosačky vystavené pôsobeniu dažďa a slnka?

Robotické kosačky sú skonštruované tak, aby dokázali pracovať vonku a krátke pôsobenie dažďa a slnka počas letných prehánok ich nemôže poškodiť. Drsné vonkajšie prostredie s neustálymi zmenami počasia však môže prispieť k predčasnému starnutiu robota a skôr sa môžu vyskytnúť aj niektoré chyby. Všetci používatelia robotických kosačiek by preto mali myslieť na ochranu pred vplyvom vonkajšieho prostredia.

domček pre robotické kosačky sa dá otvoriť

Ako na robotickú kosačku vplývajú zmeny teplôt

Vplyvom slnečného žiarenia počas teplých dní sa niektoré časti kosačky môžu silne zahrievať. Teplotné výkyvy medzi nocou a dňom a tiež v prípade ochladenia či extrémnych horúčav môžu skrátiť životnosť dielov. Na priveľmi nízke alebo vysoké teploty sú zvlášť citlivé Li-Ion batérie, ktorých životnosť sa vo vonkajšom prostredí môže výrazne znížiť. Pôsobením UV žiarenia môžu tiež starnúť plastové časti a zmeniť sa farba robotickej kosačky. Viac na túto tému sa dozviete tu.

Vplyv dažďa na robotickú kosačku

Robotické kosačky sú vyrobené tak, aby ste sa nemuseli obávať, že zmoknú. V priebehu času sa ale medzi rozširujúce sa medzery a tesnenia zrážky môžu dostať. Nedá sa preto vylúčiť ani možnosť, že voda prenikne až dovnútra kosačky.

Domček pre robotické kosačky

Aby ste tomu zabránili, dokovaciu stanicu kosačky umiestnite na tienisté miesto kryté pred dažďom. Dobrou voľbou je tiež  kúpiť si domček pre robotické kosačky. Jednotlivé značky ponúkajú domčeky zostrojené vo veľkosti vhodnej pre celé série. Okrem pekného, moderného dizajnu, ktorý ladí so vzhľadom kosačky, v nich nájdu ochranu pred poveternostnými podmienkami. Domček pre robotické kosačky navyše chráni aj dokovaciu stanicu. Výrobcovia myslia tiež na praktickosť — strecha domčeka sa dá odklopiť a vy budete mať bezproblémový prístup ku kosačke, napríklad počas jej nastavovania.